Reneszánsz dalok, táncok korhű hangszereken, korhű ruhákban magyar nyelven

Gál Hedda énekesnő és Balog Péter kobozművész előadásában

Magunkról

hedda.jpg

Gál Hedda (ének, dob, csörgő):

5 éves korom óta énekelek. 

1996 óta foglalkozom versénekléssel, és olykor megzenésítéssel is. 1996-2003-ig a zentai (Vajdaság) Kiriana együttesben énekeltem.

Velük részt vettem az Énekelt Versek Zentai Fesztiváljain, két alkalommal jelen voltunk a Diósgyőri Kaláka Folkfesztiválon is. 2003-tól a szintén zentai Kapaszkodó együttesben folytattam a verséneklést, s nemrégiben a budapesti VersZengő Rt tagjaként szólaltattam meg a verseket.

Jelenleg az Aphonia verséneklő együttesben és a Sajtkukacz gyermekzenekarban, valamint a Cantilena Régizene együttesben is működöm.

A reneszánsz zene éneklése új kihívást jelent számomra, ez a fajta bensőséges, "nemes" zene közel áll lelkemhez. 


peter.jpg

Balog Péter (koboz)

6 éves korában kezdett gitározni. Már 11 évesen megalapította első együttesét, amelynek utódja máig is létezik (Malter). Korán elkezdett foglalkozni hangmérnöki feladatokkal is.

Zenei tanulmányai alatt egy második, majd egy első helyezést ért el országos gitárversenyeken. A Zeneakadémián szerzett kitüntetéses gitárművészi diplomát 2005-ben. 2000 óta dolgozik gitártanárként, és 2008-tól zeneiskolai gitárzenekart is vezet.2002 óta rendszeresen koncertezik itthon és külföldön a Radványi-Balog-Borzsák trióval, amelynek vezetője Radványi Balázs, a Kaláka együttes Kossuth-díjas tagja.

Alkalmanként önállóan és különböző könnyű- illetve komolyzenei formációkkalis fellép. 2007-ben elkészítette első szólólemezét Gitárdallamok címmel,amelyen klasszikus darabok mellett saját jazz-feldolgozások is szerepelnek.

A gitár mellett kobzon és cavaquinho-n is játszik. Kobzosként rendszeresközreműködője hazai várjátékoknak. Weblap látogatottság számláló:

Mai: 9
Tegnapi: 13
Heti: 22
Havi: 111
Össz.: 24 484

Látogatottság növelés
Oldal: Magunkról
Reneszánsz dalok, táncok korhű hangszereken, korhű ruhákban magyar nyelven - © 2008 - 2018 - reneszanszdalok.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »